Vrouw aangeboden als 'seksslavin': site moet vergoeding betalen

De eigenaar van sekssites Kinkytijd.nl en Chattijd.nl moet een schadevergoeding van 2500 euro betalen aan een vrouw uit Vroomshoop. Het bedrijf, MaRan uit Dordrecht, deed te weinig om een nepaccount te verwijderen. Er was door de vrouw 15.000 euro geëist. 
©© 2016 Lars Smook Fotografie, all rights reserved

De uitspraak van de rechtbank Overijssel is het slotstuk in een kwestie die in 2013 begon en dankzij de interventie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries landelijke aandacht kreeg. 

De Vroomshoopse kwam er in mei 2013 achter dat er een profiel met haar foto was aangemaakt op de website kinkytijd.nl, onderdeel van MaRan uit Dordrecht. Ze werd aangeboden als seksslavin, met naam, adres, leeftijd en beroep erbij. Wie ervoor verantwoordelijk was, wist ze niet. Ze wilde dat de site het nepprofiel verwijderde en mailde het bedrijf. Ze wilde ook het ip-adres om erachter te komen wie haar dit aandeed.

Peter R. de Vries

Kinkytijd werkte niet mee, alleen als een officier van justitie het zou eisen zou het IP-adres worden verstrekt. Wel werd het account verwijderd. De dader ging door. Er bleven mensen bij haar en haar vriend aan de deur komen voor een seksafspraak. Er bleek opnieuw een account in omloop te zijn, nu op chattijd.nl - ook van MaRan. Haar vriend kwam in actie, maar ook hij ving bot. 

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Het stel schakelde daarop een advocaat in, maar ook via die weg lukt het niet. De Vroomshoopse schakelde Peter R. de Vries in. Die ontdekte de identiteit van de dader: Mathijs S., de zwager van de vrouw.  Waarom hij het deed, wist hij niet, gaf hij aan in de rechtbank aan. Wel verklaarde hij dat hij stemmen in zijn hoofd had. S. werd in 2016 veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur, een maand voorwaardelijk en een schadevergoeding van 2500 euro. 

Aanklacht

Daarmee was de kous voor de Vroomshoopse niet af. Ze klaagde MaRan aan, omdat die partij in haar ogen verzuimd heeft de man achter het nepprofiel te stoppen, terwijl ze daar wel om vroeg. 

Ook de rechtbank vindt dat MaRan onrechtmatig heeft gehandeld, maar niet wat betreft de e-mails uit 2013 van de vrouw en haar vriend. Maar op de mail van de advocaat had MaRan direct actie moeten ondernemen. Dat gebeurde niet, en kost het bedrijf nu 2500 euro.