VI-trio bestaat uit de hypocrietste sterren die Talpa in huis heeft, na Wendy en Gordon

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.
©ANP/AD Fotobewerking

Ze kunnen opgelucht ademhalen bij Talpa. De kijkcijfers van Veronica Inside lijden niet onder de Akwasi-rel, de Wilfred-Genee-is-een-NSB’er-rel of ik-ga-daar-nooit-meer-zitten-rel, net hoe je hem wilt noemen. Ze trokken gisteren nagenoeg evenveel kijkers als dezelfde avond vorig jaar. Voor de cijferfetisjisten onder ons: 587.000 op 16 september 2019 tegenover 574.000 nu.

De reclameblokken zitten ramvol, dus de adverteerders zijn ook stilzwijgend op hun schreden teruggekeerd. Je verwacht het niet hè? En gelukkig, er werd door het plukje fans in de studio weer ouderwets gegierd toen René van der Gijp quasi-serieus een lans brak voor alle mensen die ervan houden een dildo op een bepaalde plek in hun lichaam te steken. Eind goed, al goed.

Ik vond het vooral zo fijn om te zien dat de heren zich beide avonden zo senang voelden aan die tafel. Dat het helemaal geen ongemakkelijke tv was, of zo. De geijkte grapjes over Louis van Gaal en Jeroen van der Boom rolden er moeiteloos uit. Gordon lieten ze even buiten beschouwing. Bereslim natuurlijk. Want je wilt niet meteen de eerste aflevering weer een boze mail van John de Mol, die dreigt met allerlei vage claims of een weekendje Sporthuis Centrum. Gewoon een kwestie van je gezonde verstand gebruiken en kiezen wie je te grazen neemt.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Het was ook briljant dat ze achttien keer – al kan het ook negentien keer zijn geweest, ik ben op een gegeven moment gestopt met turven – een grapje maakten over de drie ton salaris die Derksen weggeeft om zijn zwabberende ruggengraat te maskeren. Keihard de vlucht naar voren. Kiezen op elkaar en krampachtig lachen, jongens. Daardoor was het meteen weer als vanouds.

De tenen zijn veel te lang geworden in Nederland, inderdaad. Al zijn de teentjes van ons edele drietal altijd net ietsje langer

Angela de Jong

Helemaal toen Johan Tofik Dibi tot zijn schoenveters afbrandde omdat die het gewaagd had de VI-heren in Op1 racistisch en homofoob te noemen. De tenen zijn veel te lang geworden in Nederland, inderdaad. Al zijn de teentjes van ons edele drietal altijd net ietsje langer. En gelukkig maar, want er moet immers bijna twee uur zendtijd worden gevuld.

Helaas was dat gisteren net niet genoeg om ook nog over Akwasi te beginnen. Dat bewaren ze lekker tot komende vrijdag. Alsof ze bang zijn dat we anders niet gaan kijken. Alsof er ook maar iemand zou denken dat ze in trillende schoothondjes zijn veranderd die door een hoepeltje springen als hun baasje gromt. Malle jongens toch, wij weten heus beter.

Lieve Gijp, Genee en Derksen, geloof mij, jullie zijn en blijven de besten. Sterker nog, jullie zijn met stip naar nummer 1 doorgestoten. Na Wendy en Gordon zijn jullie nu de meest hypocriete sterren die Talpa in huis heeft.

Bij Op1 vertelde Angela over het nieuwe seizoen VI: