Verdrietige en ‘graatmagere’ Sonja Bakker reageert op gewichtsverlies

Dieetgoeroe Sonja Bakker wordt bedolven onder commentaar op haar gewicht. Veel van haar volgers noemen haar te dun en te mager. De schrijfster deelde vandaag via Instagram dat het overlijden van haar vader de reden is voor haar gewichtsverlies.

,,Inderdaad, ik ben afgelopen maanden een paar kilo afgevallen. Mijn vader (en beste vriend) is twee maanden geleden overleden”, schrijft de 45-jarige Sonja bij een foto die een half jaar geleden werd gemaakt, voordat haar vader overleed. ,,Door al het verdriet wat een plekje moet krijgen, ben ik juist gaan wandelen met mijn hond en familie in de natuur. En inderdaad, geen trek in eten en tranen met tuiten. Ik kan jullie zeggen, verdriet gaat je niet in je koude kleren zitten.”

Sonja’s vader overleed in juli op 76-jarige leeftijd aan darmkanker. ,,Wij hebben hem een jaar lang dag en nacht verzorgd met zoveel liefde”, aldus de dieetgoeroe. 

Happy

Eerder vandaag liet ze wel weten ‘happy’ te zijn, nadat ze tien kilometer stevig had gewandeld over het strand met haar dierbaren. Ze deelde daarbij een foto, die het nodige commentaar opleverde. ‘Hoeft niet dunner Sonja', ‘Veel te mager echt niet mooi zo. Beetje doorgeslagen!’ en ‘Je wordt wel mager, niet mooi’ zijn een greep uit de reacties. 

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Toch kan ze ook op veel bijval rekenen. ‘Knap van je om dit te delen’ en ‘Niet druk maken! Je bent niemand verklaring verschuldigd!’, aldus haar volgers. 

De boeken die Bakker schreef - 22 in totaal- zijn zo bekend, dat ze haar eigen werkwoord kreeg van haar fans: ‘sonjabakkeren‘. De laatste jaren kwam ze vooral vanwege haar liefdesleven in het nieuws. In 2017 maakte ze bekend na een huwelijk van vier jaar te scheiden van haar tweede man Jan Reus.

Sonja Bakker heeft een 'happy weekend'. ©Brunopress