Trump spot met Oscarwinnaar ‘Parasite’: ‘Wat is dat in hemelsnaam?’

Tijdens een bijeenkomst in Colorado Springs in Colorado heeft Amerikaans president Donald Trump zijn beklag gedaan over Oscarwinnaar ‘Parasite’. ‘Wat is dat in hemelsnaam? We hebben reeds genoeg problemen met Zuid-Korea, met betrekking tot handel, en nu geven ze hen de prijs voor de beste film van het jaar?’
Trump tijdens zijn speech in Colorado Springs, in Colorado. ©EPA

‘Parasite’ schreef tijdens de afgelopen Oscaruitreiking geschiedenis door als eerste internationale film met het felbegeerde beeldje voor beste film huiswaarts te keren. Daarnaast sleepte de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho ook de Oscar voor beste buitenlandse film, beste regisseur en beste montage in de wacht.

Een triomf die Amerikaans president Donald Trump klaarblijkelijk maar weinig kan smaken. “Wat is dat in hemelsnaam? We hebben al genoeg problemen met Zuid-Korea, op het vlak van handel en nu geven we hen de Oscar voor de beste film van het afgelopen jaar?”

Dat Trump de film zelf niet gezien heeft, bleek uit het feit dat hij zich luidop afvroeg of de film eigenlijk wel goed is of niet. “Ik weet het alvast niet”, luidde het.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

De Democraten waren er als de kippen bij om Trump terecht te wijzen. “Parasite is een buitenlandse film over hoe weinig de extreem rijken weten van de moeilijkheden van het leven in de arbeidersklasse. Bovendien dien je twee uur lang ondertitels te lezen”, aldus het Democratic National Committee in een tweet. “Vanzelfsprekend dat Trump de film haat.”

Ook Neon, die die film wereldwijd verdeelt, zette Trump op zijn plaats. “Begrijpelijk, hij kan niet lezen”, schreef de distributeur op Twitter.