Standje 30 is een blijvertje

Doe het eens met de Kamasutra

Wil je het leuk houden in bed, doorbreek dan af en toe eens de routine. Bijvoorbeeld door te experimenteren met kamasutra, de Indiase erotiekleer. Seksjournalist Marith Iedema waagt een poging.
#64: Kikkerprinses ©Anne Stalinski

Ik blader door het boek Bucketlist Kamasutra, 69 standjes die je geprobeerd moet hebben (Pelckmans, €17,50) volgens auteur M.W. Beau. Geliefde Duncan en ik zijn vier jaar samen. Wij doen het, net als veel stellen, vaak in dezelfde posities. Niks mis mee. Maar, omdat verandering van spijs doet eten, besluiten we het eens over een andere boeg te gooien.

#64: Kikkerprinses

'Laten we beginnen met de Kikkerprinses', zeg ik. Dat standje is een fluitje van een cent, verwacht ik. 'Met de wat?' vraagt Duncan. Ik leg uit: bij de Kikkerprinses zit de man op zijn onderbenen en de vrouw gehurkt bij hem op schoot, met haar rug tegen zijn borst. Na een opwarmronde neemt Duncan zijn positie in en ik de mijne. Wat gehannes later zitten we. 'Jíj moet bewegen hè. Ik kan zo niks', zegt hij.

Nou, aan de bak dan maar. Als een kikker hop ik op en neer. Tweemaal succesvol. Dan floept hij uit me. Wat volgt is meer geklooi. Duncan concludeert na een tijdje droog: 'Oké. Dit werkt niet. Je kont is te dik voor dit standje.' Nou, bedankt hè.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Hij: Niks voor mij: te weinig bewegingsvrijheid. En ik vind het onprettig om op mijn onderbenen te zitten.

Zij: De Kikkerprinses ziet er simpeler uit dan het standje is. Grootste nadeel: de penis van de man zit voor een deel tussen zijn bovenbenen geklemd, waardoor alleen oppervlakkige penetratie mogelijk is. En tja, leuk of niet, je kunt wel stellen dat mijn kont in de weg zat.

Voor herhaling vatbaar: nee

#4: Rodeo

'What the fúck', zegt Duncan. Zijn reactie is begrijpelijk. Ook mijn wenkbrauwen schoten ver de lucht in toen ik het Rodeostandje zag. Maar, geen half werk, besluit ik. Ik lees voor uit het boek: 'Het doel van jullie Kamasutra-avontuur is: alle opdrachten en standjes testen.' Duncan snuift. 'Ik ben toch geen circusartiest', moppert hij.

Toch wel. Duncan blijkt talenten te bezitten waarvan ik het bestaan niet kende. Ik zet mijn benen aan weerskanten van zijn bekken neer en word verrassend soepel de lucht in getild. Hij begint te bewegen en ik vlieg alle kanten op - terwijl mijn voeten hulpeloos in de lucht bungelen. Waar moet ik me in hemelsnaam aan vasthouden?! 'Ik val, ik val', roep ik. 'Ga jíj nou klagen!?' hijgt hij.

Het Rodeostandje doet zijn naam eer aan. Helaas blijk ik een cowboy van niks. Na een paar angstige minuten flikker ik voorover, waardoor Duncan bezwijkt onder mijn gewicht. Uitgeteld hijgen we na. Moe en onvoldaan.

Hij: Wat een hel.

Zij: Wie bedénkt dit?

Voor herhaling vatbaar: nee

#27: Tango

'Oké. Terwijl we staan leg ik mijn rechterbeen op jouw schouder, en hou ik je vast bij je nek', leg ik uit. Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Duncan is bijna 2 meter lang en ik zou mezelf niet omschrijven als bijzonder lenig. Hoe ik mijn best ook doe, mijn been blijft ergens ter hoogte van zijn elleboog steken. Libidoverhogend werken mijn wanhopige pogingen niet. Ook onhandig: mijn kruis bevindt zich 30 centimeter lager dan het zijne. 'Wacht!' Ik heb een idee. Ik ren de woonkamer in en kom terug met een krukje waar ik op ga staan. Dat werkt.

Hij: Topstandje!

Zij: Ja, het is gelukt. Maar om nou te zeggen: gewéldig die Tango, nee. Ik was vooral bezig niet van het wiebelende krukje te donderen. En stretchpijn werkt afleidend. Note to self: begin met yoga en probeer de Tango daarna nog eens.

Voor herhaling vatbaar: ja

#30: Liefdeshartje

Oké, next. 'Ga eens op je rug liggen', zeg ik. Duncan doet dankbaar wat ik vraag. Ik ga op hem zitten, trek hem omhoog en klem mijn benen om hem heen. Dat voelt goed.

Hij: Dit standje doet geen pijn aan mijn benen of rug: een verademing na onze laatste avonturen.

Zij: Ik hou van seksposities waarbij je oogcontact kunt maken en kunt zoenen. Liefdeshartje is een aangenaam, intiem standje.

Voor herhaling vatbaar: ja

#33: Yin-yang

Seks is geen synoniem voor penetratie. Gelukkig deelt M.W. Beau mijn mening. Bij een deel van de 69 standjes die je geprobeerd moet hebben, is van penetratie geen sprake. Zoals de Yin-yangpositie, een variatie op het bekende standje 69 waarbij beide partijen tegelijkertijd oraal worden bevredigd.

Hij: Geweldig.

Zij: Het is wennen dat Duncan récht in mijn aars kijkt, van bovenaf (zodat er veel licht op valt). Sterker nog: zijn neus verdwijnt half in mijn gat. Maar wie zich over zijn schaamte heen zet, geniet meer van seks. Ik voeg de daad bij het woord. Het resultaat mag er zijn.

Voor herhaling vatbaar: ja

#15: Verspringer

'Dit kan niet', zegt Duncan. Ik haal mijn schouders op. 'Vast wel. Anders staat het toch niet in dit boek?' Duncan houdt zijn hoofd schuin, en bekijkt het plaatje van de Verspringer nogmaals aandachtig. 'Onmogelijk, zo breekt mijn pik', zegt hij resoluut. Ik haal hem over de sekspositie tóch een kans te geven.

We draaien ons om, konten naar elkaar toe en schuifelen dichterbij. Ik kijk achterom en zie Duncans gat naderen. Onze billen raken elkaar. Maar wie denkt dat zijn penis via deze weg makkelijk mijn vagina vindt, heeft het mis. 'Til je kont eens verder omhoog!' zeg ik. Duncan kijkt me vernietigend aan en duwt zijn billen de lucht in, zodat ze zo'n 15 centimeter boven die van mij uitsteken. Ik kijk naar ons via de spiegel en zie twee konten die bezig zijn met een soort paringsdans. Ik stel me voor dat de overburen ons zo bezig zien. 'Als je nog één keer lacht, stop ik ermee', zegt Duncan boos. Ik doe mijn best. Maar als poging vier ook mislukt, proest ik het uit.

Hij: Belachelijk.

Zij: Geweldig standje als je eens goed wilt lachen. Wie zin in seks heeft, moet dit vooral níét proberen.

Voor herhaling vatbaar: nee

Eindconclusie: (S)experimenteren is een goed idee. Soms juist omdat je je realiseert hoe fijn het vertrouwde is.