Sekstelefoniste Kelly maakt docu: Ik wilde álles laten zien

Waarom kan de Zeeuws-Vlaamse Kelly van Binsbergen (25) niet stoppen met haar werk als sekstelefoniste? Ze maakte er een zoektocht van, in de vorm van een documentaire. Hallo met Kyoko gaat over pornografische gesprekken, familie, relaties en kwetsbaarheid. ,,Ik wilde álles laten zien.”

Kelly zit achter haar laptop in de woonkamer, terwijl ze belt met een klant. Haar vriend ligt onder een dekentje op de bank en aait de kat, terwijl hij hoort hoe mannen zich aftrekken op zijn vriendin. Kelly kreunt en hijgt  terwijl ze ondertussen een kruiswoordpuzzel maakt of een film kijkt. Ze barst in lachen uit als een hijgende man abrupt ophangt. Het is een van de scènes uit Hallo met Kyoko, die Remko Geursen regisseerde en monteerde. In een ander shot giet Kelly water over in twee glazen, omdat een beller wil dat ze ‘in zijn mondje plast.’ Ze laat een klaterend geluid horen, met pretogen naar de camera toe. Dat inkijkje is zowel humoristisch als fascinerend, maar de documentaire is veel meer dan dat.

De uit Sluis afkomstige Kelly laat zich van haar meest kwetsbare kant zien en zoekt grenzen op. Ze wilde 
antwoord vinden op de vraag waarom ze aan de telefoon in de huid van Japans schoolmeisje Kyoko blijft kruipen en bellers met hun orgasme én problemen helpt, terwijl ze het financieel gezien niet meer hoeft. Kelly werkt als video editor en is gespecialiseerd in het maken van animaties, die ook in docu te zien zijn.

Confronterend

We zien Kelly terwijl ze in gesprek gaat met haar tante, haar vader, vrienden en een therapeut.  Ook spreekt ze voor het eerst met een beller af. Langzaam ontdekt ze dat haar jeugd in Sluis niet standaard was. Ze werd in China geboren en als baby geadopteerd. Ze woont inmiddels in Hilversum maar groeide op boven een seksshop in Sluis, waar haar vader werkte. Op haar achttiende verloor ze haar moeder.  Ze bezoekt in de documentaire het graf, voor het eerst. ,,Ik heb daar nu meer vrede mee. Ik moest ineens dingen onder ogen gaan zien, de documentaire was een soort resetknop. Het was confronterend en voelde als een therapieweek in zes maanden.” 

Gedurende het half jaar waarin Kelly werd gefilmd, gebeurt er van alles. Ze praat met haar vriend over de sekstelefonie en waarom het moeizaam gaat tussen hen. Hebben ze nauwelijks seks omdat Kelly te druk is met bellers en waarom is intimiteit in het echte leven moeilijk voor haar? Uiteindelijk loopt de relatie zelfs op de klippen. ,,Dat had ik van tevoren ook niet bedacht.” Na de opnames, die veel impact op haar hadden, is Kelly even gestopt met bellen. ,,Maar ik sluit niet uit dat ik het weer ga doen.”

Bang voor reacties na de uitzending, is ze totaal niet. ,,Ik loop al vijf jaar rond met dit idee. Ik zei tegen mijn toenmalige vriendje dat ik een documentaire  ging maken. Hij lachte me vierkant uit. Ik heb hem laatst opgebeld om te zeggen dat de documentaire klaar is.”

Hallo met Kyoko wordt donderdag 6 december om 21.45 uur uitgezonden op NPO3 bij BNNVARA. Fish on a Bike produceerde de drie kwartier lange film. 

De do­cu­men­tai­re voelde als een the­ra­pie­week in zes maanden

Kelly van Binsbergen
Hallo met Kyoko ©Kelly van Binsbergen
Kelly van Binsbergen onderzoekt in Hallo met Kyoko waarom het niet lukt om te stoppen met haar werk als sekstelefoniste. ©Camile Schelstraete