Schedel met zonnebril op schoorsteen blijkt van man die al acht jaar vermist is

Een bezorgde inwoner van Morgan County in de Amerikaanse staat Tennessee lichtte vorige week de politie in over een schedel met zonnebril op de schoorsteenmantel van een huis. Na forensisch onderzoek bleek het om een echte schedel te gaan: die van Junior Willie McCann, een 79-jarige man die al acht jaar vermist werd. 
Beeld ter illustratie. ©Shutterstock

De politie doet nu een oproep aan de bevolking voor meer informatie over dit bizarre verhaal, schrijft onder meer de New York Post. Na een tip van een ongeruste burger nam de politie de schedel in beslag voor tests. Het forensisch centrum van de universiteit van Tennessee onderwierp hem aan een dna-test en ontdekte dat het om de schedel ging van de 79-jarige Junior Willie McCann, een man die al sinds 2012 vermist is.

Junior Willie McCann. ©Morgan County Sheriff’s Office

Volgens openbaar aanklager Russell Johnson zou McCann vermoord zijn door een familielid, dat intussen ook overleden is. Iemand vond de schedel al in maart vorig jaar en zou die aan iemand gegeven hebben. Die persoon plaatste de schedel vervolgens op zijn schoorsteenmantel. Na verloop van tijd kreeg de schedel ook een zonnebril aangemeten. Waarom zowel de vinder als de eigenaar van het huis niet meteen naar de politie gingen, wordt nog onderzocht.

Bekijk onze trending nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.