Schattigste hond ter wereld overleden van verdriet: ‘Zijn hart is gebroken’

Boo, bekend als het schattigste hondje ter wereld, is komen te gaan. Het social media-fenomeen met 17 miljoen volgers stierf door hartproblemen. Die begonnen toen zijn beste vriendje Buddy stierf. “Zijn hart is gebroken.”

“Met veel verdriet melden we dat Boo vanmorgen is heengegaan, om zo het gezelschap van zijn maatje Buddy op te zoeken”, melden de eigenaars. “We denken dat zijn hart gebroken is, toen Buddy een jaar geleden stierf. Hij is na diens dood nog een jaar bij ons gebleven, maar nu was zijn tijd gekomen. Het moet voor hen een prachtig weerzien zijn in het hiernamaals.”

Boo. ©Facebook Boo

Boo’s fanpagina op Facebook werd al in 2009 gelanceerd, en begon als een grap. “Mijn vrienden en ik vonden het leuk om naar foto’s van Boo te kijken, dus we besloten die op een Facebookpagina te verzamelen”, zegt de eigenaar. 

Maar in 2010 kreeg Boo er een bekende aanbidster bij. Het zou zijn leven voorgoed veranderen. 

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Nadat Khloé Kardashian in haar blog over Boo schreef, werd die wereldberoemd. ©Photo News

“OMG, ik ben verliefd op deze hond”, schreef Khloé Kardashian toen op haar blog. “Als je op Facebook zit, ga like de pagina want deze hond is té schattig”, klonk het. Sindsdien kreeg Boo er dagelijks duizenden nieuwe fans bij. 

De hond groeide uit tot een wereldster, die zelfs een boek uitbracht: ‘Boo: The Life of the World’s Cutest Dog.’

In 2011 verscheen een boek over de schattigste hond ter wereld. ©RV

De vriendschap tussen Boo en Buddy startte al in 2006. “Boo weigerde soms om voor foto’s te poseren, als Buddy er niet mee op mocht.” Nu zijn ze opnieuw samen. “Boo bracht vreugde in ons leven, maar ook in dat van zijn fans”, zegt de eigenaar. “Hij deed iedereen smelten.” 

©Facebook Boo

Tijdens zijn laatste dagen genoot hij de goede zorgen van dierenartsen in een gespecialiseerd dierenziekenhuis. “We bedanken iedereen om zijn avonturen de voorbije tien jaar te volgen. Boo en Buddy hebben veel plezier gehad.”

Uit de vele foto’s op social media blijkt dat Boo graag leuke pakjes aantrok en daarmee poseerde. “Zijn favoriete kleur was roze.” En hij mocht dan wereldberoemd zijn, hij had geen last van streken. “Hij genoot van eenvoudige dingen en was makkelijk in de omgang.”

©Facebook Boo

Bekijk ook:

Schattig: hond en kleuter vallen samen in slaap.

Zo ziet geluk eruit: vermist hondje na twee maanden gevonden, 600 km van huis.