Ruim 2 miljoen kijkers zien ‘flirterig sfeertje’ in De Slimste Mens

Opnieuw trok De Slimste Mens gisteravond meer dan twee miljoen kijkers. Daarmee is het na het Journaal van 20 uur het best bekeken programma van de woensdagavond. De aflevering kende een ‘flirterig sfeertje’ tussen deelnemers Tijl Beckand (46) en actrice Melissa Drost (35).
Tijl Beckand en Melissa Drost. ©KRO-NCRV

Tijl Beckand, presentator en grappenmaker bij De Lama’s, begon al in de eerste minuten met een charmeoffensief naar zijn tegenstander, actrice Melissa Drost. Zij speelde tot vorig jaar Sjors in Goede Tijden Slechte Tijden, maar ook als Juf Roos in de gelijknamige populaire kinderserie. Ze kan Tijls zoon rekenen tot haar schare fans. Presentator Philip Freriks vroeg daarop: ,,Dus die is verliefd op juffrouw Roos?”

Beckand: ,,Ik hoop het voor hem, want het is een leuke vrouw in het echt.”

En zo gingen er vaker flirterige opmerkingen over en weer. Bij een vraag over het (rommelige) huishouden van Jan Steen, zei Drost: ,,Zoals bij jou thuis, Tijl?” Beckand, grinnikend: ,,Je overvalt me. Je hebt toch een straatverbod?” En als Freriks vraagt wanneer Drosts ‘haar laatste drinkgelag’ had, antwoordt ze ‘zojuist’. Beckand: ,,Dat klopt, we hebben samen jouw wijnvoorraad opgedronken.”

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Het viel de twitterende kijker op. Zo spreekt er één van ‘seksuele spanning’ en stelt een ander dat er ‘aardig geflirt’ wordt. Voor zover bekend hebben Beckand en Drost nooit een relatie gehad. Melissa kondigde in november aan dat ze een nieuwe vriend heeft. Tijl en zijn vriendin Markell verwachten in februari hun tweede kind samen.

Lees verder onder de tweets

De quiz, met presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem, staat de laatste tijd geregeld hoog in de lijst van best bekeken programma’s. Op 8 januari behaalde het programma zelfs een nieuw kijkcijferrecord met 2,167 miljoen kijkers. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar de kennisquiz, aldus de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De aftrap van de nieuwe reportageserie
Dorp van Omroep MAX, die bij NPO 1 te zien was, behaalde woensdagavond ruim 1,6 miljoen kijkers. Daarmee belandt het nieuwe programma op de zesde plek in de kijkcijferlijst. In de serie trekken Wim Daniëls en Huub Stapel het land in op een motor met zijspan, op zoek naar het echte dorpsgevoel.

Bekijk hieronder al onze video's over show en entertainment: