Roy Donders was vóór faillissement al klaar met Rojami's: 'Na laatste diefstal vond ik het genoeg’

TILBURG - Rojami’s Brandstore in Tilburg ging in december op de fles, maar daarvóór was eigenaar Roy Donders al klaar met de kledingwinkel. Dat had voor een groot deel te maken met de grote hoeveelheid aan inbraken en diefstallen, zo laat de huispakkenkoning aan Shownieuws weten. ,,Na de laatste diefstal vond ik het wel mooi geweest.”
Roy Donders in Rojami's ©Beeld Werkt

De Tilburgse realityster vroeg begin december zelf het faillissement aan van zijn winkel. De verhuizing van de winkel naar een duurder pand in het centrum van Tilburg en de veranderingen in de markt noemde hij als een van de belangrijkste oorzaken van het faillissement.

Laatste diefstal

Tegen Shownieuws geeft Donders nu ook het aantal inbraken en diefstallen op als reden. ,,Het ging al een half jaar slecht met de winkel”, vertelt de Tilburger. ,,Op een gegeven moment begin je je af te vragen waar je het nog allemaal voor doet. Het was gewoon klaar.”

In augustus werd Donders voor het laatst slachtoffer van diefstal. Bewakingsbeelden die hij zelf publiceerde lieten zien hoe een net geklede jongeman net doet alsof hij een klant is die een product wil kopen. Op het moment dat Rian, de zus van Roy, even naar het toilet loopt grijpt hij zijn kans en rooft de kassa leeg.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Schuld

Niet alleen door de diefstallen, maar ook door een teruglopend aantal klanten ging het slecht met Rojami’s. Volgens het faillissementsverslag van de curator ging het al vanaf 2016 bergafwaarts met de zaak. In dat jaar maakte zijn winkel al verlies. Uitzicht op verbetering was er niet. 

‘De Stylist van het Zuiden’ laat met het faillissement een schuld van 1,3 ton achter. In totaal zijn er tot dusver dertien schuldeisers, waarvan de bank de grootste is. De realityster probeert een deel van de resterende voorraad van Rojami's nog te verkopen. Of dat hem gelukt is, is niet duidelijk.