Ongeïnspireerd Sparta hard onderuit tegen TOP Oss: 'Dit mag nooit meer gebeuren’

Sparta ging vanmiddag keihard onderuit. De Rotterdamse club verloor op het eigen Kasteel met 1-4 van TOP Oss. ,,Dit mag nooit gebeuren”, concludeerde verdediger Bart Vriends na afloop. Zijn trainer Henk Fraser was al even duidelijk: ,,Een totale off-day. En dat hebben we met zijn allen gedaan. Ook ik. Niemand heeft recht van spreken.”
Halil Dervisoglu tijdens de wedstrijd Sparta - TOP Oss ©BSR Agency

Het was een veelzeggend beeld zondagmiddag, direct na Sparta – TOP Oss. Boos verliet Edouard Duplan Het Kasteel. Eerder was hij ingevallen tijdens de wedstrijd tegen de Brabanders, maar ook alweer voortijdig gewisseld door zijn trainer Henk Fraser. De Fransman symboliseerde daarmee treffend het optreden van zijn elftal. Ongeïnspireerd was het. Schandalig bijna.

,,Het was niet mannelijk genoeg, van niemand. En dan doel ik ook op mezelf”, was verdediger Bart Vriends al even zelfkritisch als zijn trainer. ,,Dat de titel uit zicht is voor ons mag geen excuus zijn voor zo’n optreden. Dit mag nooit gebeuren, ook al was TOP Oss uiterst effectief.”

Makke wedstrijdinstelling

Deroy Duarte schoot Sparta nog wel op voorsprong namens de Rotterdammers. Daarna zakte de ploeg in elkaar. Dat dit gebeurde was niet alleen te wijten aan de makke wedstrijdinstelling, ook aan grove persoonlijke fouten. Zoals die van Roy Kortsmit, die zich de 1-1 van Hennos Asmelash aan mocht rekenen. Knullig liet de doelman een afstandsschot van Bryan Smeets los. Na rust kwamen daar doelpunten van Bryan Smeets en twee van uitblinker en Sparta-bekende Huseyin Dogan bij. Niets werd hen in de weg gelegd door de Sparta-verdedigers. Pijnlijk en gênant.

Fraser: ,,We hebben een goede serie gemaakt. Nu staan we weer met beide benen op de grond. Dat is het enige positieve van vandaag. Als we niet alles doen, zijn we gewoon een te kloppen ploeg. Laat dat een signaal zijn.”
 Vriends onderstreepte dat: ,,We zijn nu een keer op ons bek gegaan. Een wijze les hopelijk. We zullen ons moeten revancheren. In de play-offs moet er een ploeg staan die alles geeft.”

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

We zullen ons moeten re­van­che­ren. In de play-offs moet er een ploeg staan die alles geeft

Bart Vriens

FC Twente is de onomstreden koploper in de eerste divisie. Die club is hard op weg naar het kampioenschap. Voor Sparta zit er niet meer in dan de tweede plaats.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.