Net op tijd

©Reuters

Vicepresident Mike Pence beëdigt Senaatslid Kyrsten Sinema, Democraat uit Arizona, Washington 3 januari 2019 foto Aaron P. Bernstein / Reuters

In de Senaat op Capitol Hill mag niet gefotografeerd worden, zelfs niet tijdens de feestelijke beëdiging van nieuwe senatoren. Na afloop wordt de ceremonie nagespeeld in de Oude Senaatskamer. Daar mogen vrouw en kinderen aanschuiven, leuk voor een staatsiefoto.

Moet je wel vrouw en kinderen hebben. Deze senator heeft er geen, ze is biseksueel en steekt dat niet onder stoelen of banken. Kyrsten Sinema is haar naam, ze legt de eed niet af op de Bijbel, ze heeft een exemplaar van de Amerikaanse Grondwet meegenomen. Ze gelooft niet in God. Van hen zijn er meer in de Amerikaanse politiek, maar zij is de enige die ervoor durft uit te komen.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

En toch wist ze in het conservatieve Arizona de Republikeinse tegenkandidaat te verslaan. Wie had voor mogelijk gehouden dat je in de Amerikaanse politiek iets kan bereiken als je eerlijk bent? En de draak steekt met schijnheiligheid?

Vicepresident Mike Pence neemt Kyrsten Sinema de eed af. De zwaargelovige Pence gaat gebukt onder zo veel godsvrucht; hij weigert uit eten te gaan met een vrouw die niet zijn echtgenote is. Alleen als er anderen bij zijn, dan wel.

Van de pot gerukt natuurlijk, tenzij je verteerd wordt door de drang iedere loslopende vrouw te bespringen.

Zou dat de reden zijn dat Kyrsten zo sexy gekleed gaat? Is ze Pence aan het uitdagen? Kyrsten is een sportvrouw, ze heeft meerdere keren de Ironman voltooid. Dat is een triatlon van 4 km zwemmen, 180 km wielrennen en dan nog eens de marathon. Vandaar die prachtige armen.

Haar bril doet denken aan de beruchte kattenoogbril van Marilyn Monroe. De hoogblonde coupe heeft ze ook van Monroe. Van zichzelf heeft Kyrsten steil haar.

De omvang van haar boezem wordt onderstreept bij haar hals, waar de stof van haar bloes in zes plooien moet worden samengebonden, anders zou het boven gaan lubberen. Haar kokerrok accentueert de welvingen van haar heupen. Ook de rode roos heeft ze van Marilyn afgekeken. Bevallig kruist Kyrsten haar benen en kijkt Pence stralend van onderen aan.

Wat doet Pence? Raakt hij in de ban van deze atheïstische biseksueel?

Als de nood het hoogst is, is de verlossing nabij. Zie de rode draperieën voor het venster. Ze hangen opeens zo dat er een kruis in het raam verschijnt. Godzijdank, daar ís Jezus. Net op tijd.

VIDEO

VOLKSKRANT.NL/AARSMAN

Updates

Twitter.com/HansAarsman