Lucky TV moet 'Jinek' aan nieuwe kijkers helpen

Zijn plan was om de coronatijd al gamend door te brengen. Lekker hangen en pizza's eten, na al die jaren van dagelijkse deadlines. Sander van de Pavert stopte begin dit jaar met 'Lucky TV', ruim voor Matthijs van Nieuwkerk ophield met 'De Wereld Draait Door' en de coronacrisis uitbrak.

Maar eind vorige week werd bekend dat Lucky TV terugkomt, bij Eva Jinek op het commerciële RTL nog wel. Vanwaar die ommezwaai?

Eigenlijk heeft hij geen tijd om te praten. Van de Pavert is druk met zijn eerste filmpje en de stress is terug. "Ik heb nog 11,5 uur om iets af te leveren. Kun je niet een mailtje sturen?"

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Het bankhangen ging toch vervelen, zegt hij. "Daar was ik na bijna een jaar wel klaar mee." Op de vraag hoe groot de zak geld is die ze hem hebben geboden geeft hij geen antwoord.

Net als bij DWDD wordt Lucky TV een vast ingrediënt van 'Jinek'. De dagelijkse filmpjes geven een satirische beschouwing op de actualiteit, waarbij Van de Pavert bekende mensen zelden spaart. Hij monteert bestaande filmpjes opnieuw en zet er een voiceover onder. Zo liet hij vorig jaar op Prinsjesdag politiek verslaggever Albert Bos het publiek in de Ridderzaal onbekommerd beledigen: Mevrouw, wat hebt u nou aangetrokken? Wat is dit, een ruimtepak?

Zijn meest populaire filmpjes zijn misschien wel die met koning Willy en koningin Max. Willem Alexander wordt met een plat Haagse accent een dommige karikatuur van zichzelf en koningin Max lacht als een paard om zijn flauwe grapjes.

Ook Eva Jinek nam Van de Pavert op de hak. Zo monteerde hij een filmpje waarin ze met wapperende blonde haren zwoel in de camera kijkt en er van haar imago als kritische talkshow-host weinig overblijft. In een ander filmpje kijken koning Willy en koningin Max naar een programma van Jinek in de VS. Willy lacht smakelijk om de door Van de Pavert ingesproken voiceover, die Jineks naam op z'n Amerikaans laat klinken als a vagina.

Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren om het programma van Jinek te redden van de ondergang. De kijkcijfers zitten in een glijvlucht, de goedlopende NPO talkshow 'Op 1' drukt Jinek weg. Lucky TV is grof geschut dat het tij moet keren.

Gaat dat lukken? Van de Pavert: "Dat hoop ik wel."