Kijkers Flikken Maastricht in shock door dood populair personage

Het was flink schrikken voor trouwe kijkers van Flikken Maastricht vanavond. Aan het einde van de aflevering werd een van de populairste personages, hoofd-inspectrice Frieda Mechels, dood in haar tuin aangetroffen. ‘Nee?! Niet Mechels!', klinkt het op sociale media.
De cast van Flikken Maastricht met uiterst links Ria Eimers als hoofd-inspectrice Frieda Mechels. ©NPO

Frieda Mechels werd gespeeld door Ria Eimers. Ze was sinds 2012 te zien als de hoofd-inspectrice in de serie en had de leiding over Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf). In de laatste minuten van de aflevering wordt Mechels onder verdachte omstandigheden dood in haar tuin aangetroffen door Floris Wolfs. Kijkers zijn onthutst en snappen niks van haar onverwachte overlijden.

‘NEEE! Mechels dood?!', en ‘Wát een aflevering. Wat een verhaallijnen!', luiden de reacties op Twitter. De kijkers thuis kunnen nauwelijks geloven dat de hoofd-inspectrice om het leven is gebracht in de serie. 'Ik mis Mechels nu al. No joke', schrijft een kijker.

Het was vandaag zonder de opmerkelijke finale ook al een bloedstollende aflevering. Brigadier Marion Dreesen werd van de weg gereden, maar overleefde de op haar geplande moordpoging. Het lijkt er sterk op dat de twee opmerkelijke gebeurtenissen in verband staan met een complot.

Tije // 🤖 on Twitter

Mechels dood?! #flikkenmaastricht

Ronald Kransse on Twitter

OMG Mechels dood?????? 😱😱😱😭 #flikkenmaastricht

Kris on Twitter

Enige wat bij me opkomt: WTF! 😵 Wat een aflevering was dit dan!! #FlikkenMaastricht

Andrea Rütter 🎀 on Twitter

NEEEEEE MECHELS DOOD 😭😭😭😭😭 #FlikkenMaastricht

Irene Westerweel on Twitter

Niet Mechels! Dit had ik echt niet verwacht #flikkenmaastricht

Dillan (LowaddictsSoundsystem) on Twitter

What the.... #flikkenmaastricht

Soepkip on Twitter

IS MECHELS DOOD IS MECHELS DOOD WAT IS DIT SEIZOEN #FlikkenMaastricht

Erik van Roekel | Qmusic on Twitter

What. The. Fuck?! 😱 #Flikken #FlikkenMaastricht

Els Langeveld on Twitter

Die zag ik niet aankomen. Sterk seizoen! #flikkenmaastricht

Nieuw! Luister nu naar de AD Media Podcast waarin onze mediadeskundigen (Angela de Jong, Dennis Jansen, Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam) de meest opvallende mediafragmenten van 2018 bespreken: