Hengelose erepenning voor 150-jarige Boekhandel Broekhuis

HENGELO - In een afgeladen Hengelose schouwburg vierde Boekhandel Broekhuis maandagavond haar 150-jarig bestaan.
Kees Schafrat, eigenaar en directeur van Boekhandel Broekhuis, mocht de erepenning in ontvangst nemen. ┬ęDe Persgroep / Carlo ter Ellen

Een verrassing was de uitreiking van de zilveren erepenning van de gemeente Hengelo. Burgemeester Sander Schelberg overhandigde de erepenning aan Kees Schafrat, eigenaar en directeur van Broekhuis.

Boek

Bij het jubileum van een gerenommeerde boekhandel hoort natuurlijk ook een jubileumboek. Auteur Joep Scheffer dook daarvoor in de historie van Broekhuis. Maandagavond werd het boek gepresenteerd. De titel: Een zaak van evenwicht. Honderdvijftig jaar Boekhandel Broekhuis.

Broekhuis telt vier vestigingen: in Hengelo, Enschede, Almelo en Oldenzaal. Alle vier burgemeesters waren van de partij op het jubileumfeest. Zij mochten, vers van de pers, de eerste exemplaren van het jubileumboek in ontvangst nemen.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Optredens

Wie jarig is, trakteert. De talrijke gasten van Broekhuis kregen in de schouwburg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Met optredens van onder andere Herman Finkers & Wishfull Singing, Jeffrey Spalburg, Jaap Scholten, Diet Gerritsen, Eric Vloeimans, het Bodurov Trio, Rosita Steenbeek en Jeroen van Merwijk. En in de grande finale ook nog van een zingende Kees Schafrat zelf, begeleid door de muzikanten van Armonia.

Cadeautje

Verras je familie of vrienden met hun eigen persoonlijke nieuwssite, gebaseerd op een selectie van hun favoriete onderwerpen. Bekijk hier een voorbeeld van de uitnodiging.