Half uur gratis parkeren: het kan vanaf komende week op 13 plekken in Hengelo

HENGELO - Een half uur gratis parkeren, om even een boodschap te doen. Vanaf donderdag kan het in het centrum van Hengelo. De eerste ‘Shop & Go’-plaatsen worden dan officieel opengesteld.
Geen betaalautomaat straks, maar alleen de beperking dat het parkeren niet langer dan een half uur mag duren. ©Thinkstock

Het gaat om 13 parkeerplaatsen aan de Langestraat, Drienerstraat, Smutsstraat en de De Wetstraat. De gemeente spreekt van een proef: als de parkeerplekken bevallen, wordt dit aantal nog eens uitgebreid naar 100. Dat gebeurt in fasen.

Sensoren

De proef met de eerste 13 plekken heeft forse vertraging opgelopen. Dat had een technische achtergrond. Sensoren in de grond moesten een signaal afgeven aan handhavers, als de 30 minuten waren overschreden. Maar het lukte niet om een goede verbinding te maken.

Gratis

De technische problemen zijn nu opgelost, de eerste 13 kunnen dus open. Wethouder Gerard Gerrits neemt de plekken donderdag officieel in gebruik. De PVV Hengelo is blij met de aanpak van de gemeente, maar vindt ook dat parkeren in de hele binnenstad gratis moet zijn.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.