Gaat Kanye vuile was buiten hangen in ‘scheiding van het jaar’?

Wie mag het huis houden, wat te doen met die peperdure verlovingsring en hoe regelen we de voogdij? Het zijn de vragen waar Kim Kardashian (40) en Kanye West (43) het over eens moeten worden, nu ze gaan scheiden. Er moet voor ruim 75 miljoen euro aan vastgoed, kunst, auto’s, juwelen en zelfs dieren verdeeld worden. De realityster lijkt de beste kaarten in handen te hebben, maar moet tegelijk vrezen dat de rapper hun vuile was buiten hangt.
Kanye West en Kim Kardashian in betere tijden ©AFP

De pijnlijke details van een bijna-abortus met de wereld delen of je schoonmoeder uitmaken voor ‘Kris Jong-Un’, het maakt je niet bepaald geliefd bij je wederhelft. Game over dus voor het huwelijk van Kanye West met Kim Kardashian. Die laatste heeft topadvocate Laura Wasser ingeschakeld om haar zaakjes te regelen rond wat we gerust de scheiding van het jaar mogen noemen.

Wasser, die eerder al Angelina Jolie (twee keer zelfs), Johnny Depp, Britney Spears en Ryan Reynolds door hun scheiding loodste, staat erom bekend haar zaken snel, meedogenloos en vooral discreet af te handelen. Iets waar haar cliënten graag 850 dollar of zo’n 700 euro per uur voor neertellen.

Dat het stel is getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, vergemakkelijkt de zaak. Kanye vond zo’n huwelijkscontract niet echt nodig, maar Kim was al gepokt en gemazeld door een lange vechtscheiding met haar tweede echtgenoot Kris Humphries. En dus hield ze voet bij stuk. Zo werd vastgelegd dat hun zaken - onder meer zijn modemerk Yeezy en haar beautybedrijf KKW Beauty - gescheiden blijven.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Hij mag zijn fortuin van omgerekend 1,04 miljard euro dus gewoon houden, en zij haar vermogen van 619 miljoen euro. De realityster heeft daarnaast recht op een dikke 825.000 euro per jaar dat ze getrouwd was met Kanye. Na zes volledige jaren mag ze zo 4,9 miljoen euro op haar rekening bijschrijven.

Kim Kardashian in 2015, met een peperdure ring om haar vinger. ©AP

Daarnaast blijft ze ook levenslang recht hebben op de levensverzekering van haar voormalige echtgenoot, ter waarde van 16,5 miljoen euro. En ze mag al zijn cadeautjes van de afgelopen jaren houden. Het gaat onder meer om een handgeschilderde handtas van Hermes (33.000 euro), een neongroene Mercedes Benz G550 SUV (minstens 187.300 euro) en haar eerste verlovingsring (1,6 miljoen euro). Haar tweede ring, geschat op 3,7 miljoen euro, werd in 2016 gestolen in Parijs. Wiens rekening gespekt is met het verzekeringsgeld van die overval, is niet duidelijk.

Dicht bij familie blijven

Wat er dan wel nog op tafel ligt? Ruim 90 miljoen dollar (75 miljoen euro) aan vastgoed, kunst, auto’s, juwelen - waaronder haar trouwring van 1 miljoen euro - en zelfs dieren. De exen zijn samen eigenaar van verschillende huizen, waaronder het landgoed in Calabasas (in Los Angeles, waar Kim momenteel met de kinderen verblijft), een appartement in Miami en twee ranches in Wyoming, waar Kanye zich de afgelopen maanden schuilhield.

Kim wil in ieder geval graag in Calabasas blijven, waar haar familie woont. Dat zal haar wel een flinke duit kosten: het koppel telde in totaal een slordige 50 miljoen euro neer voor de enorme villa, die stevig gerenoveerd werd met peperdure materialen. De gootsteen in de keuken alleen is al een dikke 27.000 euro waard.

Het huis van 'Kimye' in Calabasas, Los Angeles. ©Brunopress

Wat de voogdij over hun vier kinderen betreft, lijken de zaken gemoedelijk te verlopen. Kim heeft in haar scheidingsaanvraag voorgesteld de legale en fysieke voogdij over hun vier kinderen te blijven delen. Bovendien heeft ze de rechtbank gevraagd de echtelijke alimentatie, waar ze in principe recht op heeft, te schrappen. Een tegemoetkoming die het advocate Wasser makkelijker moet maken om haar voornaamste taak uit te voeren: Kanye muilkorven. Kim is er naar verluidt als de dood voor dat haar voormalige echtgenoot de smerige details van hun relatie en hun scheiding verwerkt in nieuwe muziek. 

De rapper staat er niet om bekend zichzelf te censureren. Zo haalde hij al meermaals de sekstape van Kim, waarmee ze in een klap beroemd werd, aan in zijn nummers, en droeg hij het nummer Perfect bitch aan haar op. En voor zijn vijanden is hij nog een stuk minder lief. Vraag maar aan Taylor Swift, die kop van jut was in Famous: ‘I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous’. Dat West zijn nieuwe album opnieuw heeft uitgesteld ‘om de gebeurtenissen van de afgelopen tijd erin te verwerken’, voorspelt niet veel goeds. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hoe goed ken jij Kim en haar familie? Test je kennis in onze quiz: