Europees Keramisch Werkcentrum viert jubileumjaar met zes exposities

50 jaar ekwc

Ongeveer 1400 kunstenaars, keramisten en vormgevers hebben de afgelopen vijftig jaar voor een driemaandelijkse werkperiode het EKWC bezocht. Het centrum opende 4 december 1969 in de vesting Heusden als keramisch centrum, een gesloten werkplek voor keramisten en kunstenaars. In 1991 verhuisde het naar de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch. In 2012 verloor het EKWC zijn subsidie van het ministerie van OC&W en moest het in afgeslankte vorm verder. Het centrum wist te overleven en met hulp van de provincie vestigde het zich in 2015 op het KVL-terrein in Oisterwijk. Het jubileumjaar wordt gevierd met zes exposities:

The Ghosts of Sunday Morning in het Design Museum, Den Bosch vanaf 9 maart.

Haags Gemeentemuseum vanaf 22 maart, met Gijs Assman, Helen Frik, Thijs Jaeger, Maartje Korstanje, Jennifer Tee, Koen Taselaar en Dick Verdult.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Taoxichuan, Jingdezhen, China, vanaf 20 april, reizende expositie in China met Attua Aparicio, Erika Emiren, Lawrence Epps, Frans Franciscus, Jessica Harrison, Lena Kaapke, Priya Sundaravalli, Andrea Rodriguez, en Koen Taselaar (NL)

Arti et Amiticitia, Amsterdam, vanaf 2 augustus, met Frans Franciscus, Kim Habers, Henri Jacobs, Daniel Maalman, Suzanne Posthumus en Koen Taselaar

Heusden, Pelsestraat 13, Monumentenweekend, 8 en 9 september, op de plek waar het 50 jaar geleden begon en nu galerie Priveekollektie is gevestigd.

De Pont, Tilburg vanaf 30 november. Drie generaties: Prangenberg & Karstiess & Brehm.