Dit mag u niet missen op tv vanavond

Gary Oldman als Winston Churchill in ‘The Darkest Hour’. ©© 2017 by Entertainment Pictures
Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix, Play More en co. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in de tv-gids van De Morgen.

Vanavond op tv

Groeten uit

Reality-show. Acteur Herman Verbruggen, beter bekend als ‘Markske’ uit De Kampioenen, keert terug naar het gezegende jaar 1975. Hij ging toen als 12-jarige helemaal los op de tonen van ‘Kung Fu Fighting’ van Carl Douglas. Kinderen Roos en Billie ontdekken dat je in de 70s best wat moeite moest doen om naar je favoriete muziek te luisteren of om naar tv te kijken. Vrouw Petra wordt verbannen naar de keuken, de plek waar de vrouw in 1975 de meeste tijd doorbracht. Wat vinden Roos en Billie van de pekelharing die Herman met veel genot naar binnen speelt?

Om 20.35 uur op VTM.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Kinderen van de Holocaust

Geschiedkundige documentaire. Na de oorlog verdringen veel Holocaustoverlevenden hun verhaal. Ze willen iets maken van de toekomst en hun eigen kinderen niet bezwaren met het verleden. Pas in de jaren 80 wordt dat lange zwijgen doorbroken. Overlevenden getuigen en proberen hun traumatische verleden eindelijk te verwerken. 

Om 21.20 uur op Canvas.

The Darkest Hour

Biografisch drama. In mei-juni 1940 wordt het Britse leger in Europa onder de voet gelopen door de nazi’s. De Britse premier Neville Chamberlain moet onder druk van de oppositie aftreden en wordt opgevolgd door de dwarse en eigengereide minister van Marine, Winston Churchill. Die staat al meteen voor de moeilijkste keuze in zijn politieke carrière: een vredesverdrag afsluiten met nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie?

De film, met Gary Oldman als Winston Churchill, werd bekroond met twee Oscars.

Om 20.40 uur op CAZ.

The Nice Guys

Komedie. Los Angeles, 1977. Privédetective Holland March (Ryan Gosling) wordt ingehuurd om de vermeende zelfmoord te onderzoeken van pornoactrice Misty Mountains. Tijdens zijn onderzoek volgt hij het spoor van een vermist meisje, maar botst zo al snel op de hardhandige en onorthodoxe privédetective Jackson Healy (Russell Crowe), die ook op de zaak is gezet. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, merken ze dat er een grote samenzwering gaande is.

Om 20.35 uur op Q2.

Het beste op Netflix en co.

Snowpiercer

Een tv-adaptatie van de gelijknamige, dystopische scifithriller van Parasite-regisseur Bong Joon Ho. In deze wereld is de opwarming van de aarde zo ver gekomen dat wetenschappers besloten om de planeet kunstmatig af te koelen. Tot ieders verbazing loopt de operatie faliekant mis en wordt de aarde op slag naar een nieuwe ijstijd gekatapulteerd.

Enkel ‘meneer Wilford’ voorzag de ramp en bouwde de Snowpiercer; een massieve trein die de laatste, maar vooral rijkste, overlevers van de trein warm moet houden door, euh, voor altijd rond de aarde te blijven puffen. Maar wat een Ark op sporen moest zijn, werd een bastion van de klassenstrijd. Want de 1.001 wagons van de Snowpiercer zijn verdeeld in vrijwel statische klassen.

Op Netflix.

The Adjustment Bureau

Romantische thriller waarin Matt Damon een politicus speelt die verliefd wordt op een danseres, vertolkt door Emily Blunt. Er is echter een organisatie die in opdracht van De Schepper moet toekijken of iedereen wel de juiste keuzes maakt, en deze romance wordt afgekeurd. 

Op Netflix.

I Know This Much Is True

Een HBO-miniserie naar de gelijknamige roman van Wally Lamb, waarin Mark Ruffalo de rol van Dominick en de schizofrene Thomas Birdsey voor zijn rekening neemt, tweelingbroers uit een Amerikaans arbeidersgezin. ‘The saddest story ever told’, kopte The New York Times. Nét wat u nodig had.

Op Telenet Play.

Better Call Saul

U hoeft ons niet te vertellen dat advocaten voor geen millimeter te vertrouwen zijn, maar heel soms levert zo’n sjoemelende kenner van de wet een personage op waar je tegen wil en dank sympathie voor voelt. In Better Call Saul is dat Saul Goodman, de even geslepen als schlemielige zakenadvocaat die we al kenden uit Breaking Bad. Net als die serie blijft ook Better Call Saul beklijven - en dat intussen al vijf seizoenen lang. Wie weet is het wel omdat u en passant ook iets over uzelf te weten komt.

Op Netflix.

Run

Na wekenlange quarantaine heeft u het zich misschien ook al eens afgevraagd: waarom zou ik er niet gewoon vandoor muizen met die oude vlam van me? Dat treft: die exacte vraag is ook de premisse van Run, waarin twee geliefden elkaar beloven alles te zullen laten vallen als ze elkaar ooit een sms met ‘Run’ sturen. 

Op Telenet Play.

White Lines

Op Ibiza wordt het lichaam gevonden van een Britse dj die al twintig jaar spoorloos is. De titel verraadt dat er wit spul in het spel is, en het verhaal komt uit de koker van Álex Pina, de bedenker van La Casa de Papel . De aantrekkingskracht van de elektronische roes staat centraal in deze serie, die druggebruik noch verheerlijkt, noch veroordeelt. De oercommerciële kutmuziek moet u er wel voor lief bijnemen

Op Netflix.

A  Beautiful Day in the Neighborhood

In A Beautiful Day in the Neighborhood vertolkt Tom Hanks de rol van Dr. Rogers, de vriendelijke held van de Amerikaanse kinder-tv. Misschien wordt deze film geen klassieker van het kaliber Forrest Gump, The Green Mile of Saving Private Ryan, maar het anti-cynisme dat Tom Hanks hier neerzet, is ongezien. En laat dat nu net aansluiten bij die ene eigenschap die al drie decennia lang als een rode draad door de carrière van Hanks loopt.

Op aanvraag via Proximus en Telenet.

Hollywood

Wat als Hollywood niet decennialang een bastion van machistische zwijnen was gebleven, maar al in de jaren 40 bij zinnen was gekomen? En dus dán al oog had gehad voor vrouwenemancipatie, gekleurde Amerikanen en gay rights? Het is een uitzinnig uitgangspunt, en het levert televisie op die dan weer belachelijk, en dan weer fascinerend wordt.

Op Netflix.

The Eddy

In de bruisende wijken van Parijs volgen we de beroemde, getormenteerde New Yorkse jazzpianist Elliot Udo (André Holland). Hij baat The Eddy uit, een club die betere dagen heeft gekend. De show is een prachtig bewijs dat muziek kan genezen, mensen kan samenbrengen temidden van de charme van chaos. De reeks is misschien niet zonder fouten, zo schreef De Morgen-journalist Sasha Van der Speeten, maar ook dat is jazz: per definitie imperfect.

Op Netflix.

Cadeautje

Verras je familie of vrienden met hun eigen persoonlijke nieuwssite, gebaseerd op een selectie van hun favoriete onderwerpen. Bekijk hier een voorbeeld van de uitnodiging.