Brexitfan Dyson vlucht met bedrijf naar Singapore

James Dyson, de oprichter van het gelijknamige stofzuigerbedrijf, heeft het duurste appartement ooit gekocht in Singapore. En dat wil iets zeggen: luxevastgoed in de Aziatische stadstaat hoort bij het allerduurste ter wereld.

Sir James werd in 2007 tot ridder geslagen en is één van de rijkste mensen in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de miljardairslijst van het persagentschap Bloomberg heeft hij een totaal vermogen van omgerekend 11,2 miljard euro.

48 miljoen euro daarvan spendeerde hij volgens lokale media aan de bovenste drie verdiepingen van een woontoren in Singapore. Ook de aanvraag voor een officiële adreswijziging zou al ingestuurd zijn. Zijn gezin en zijn bezoekers zullen er kunnen genieten van een zwembad op de 64ste verdieping - bijna 300 meter boven de grond - en een privélift vanuit de parkeergarage.

Begin dit jaar verhuisde het hoofdkwartier van zijn bedrijf al van Londen naar Singapore. Zo zou het dichter zijn bij de fabrieken, en ook het grootste deel van de klanten. Niet zo lang geleden was James Dyson wel één van de meest bekende zakenmannen met een uitgesproken mening voor een vertrek van het VK uit de EU. Voor de brexit realiteit is geworden, vertrekt hij zelf.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Elektrische wagens

Dyson - in realiteit een bedrijf met vooral experimenterende ingenieurs - wil in de toekomst uitgroeien tot een maker van elektrische wagens. De oprichter kan daarmee zijn imago als visionaire designer versterken, of het gros van zijn fortuin verspelen. Maar ongestoord baantjes trekken op 300 meter hoogte, dat pakt niemand hem nog af. (SWA)

James Dyson trekt voortaan baantjes in het duurste appartement ooit gekocht in de Aziatische stadstaat. ©RV