Alle kitsch mag weer uit de kast

Na zwart-witte Grammy's vorig jaar

Vorig jaar waren de Grammy's vrij sober door een #MeToo-protest en kleurde de rode loper zwart-wit, maar nu mocht alle kitsch weer uit de kast. Wie de felbegeerde muziekprijzen meenam naar huis was bijzaak, vooral deze sterren en hun - ahem, opvallende - outfits gingen over de tongen.
©Photo News

Zondagavond werden al voor de 61ste keer de Grammy's uitgereikt. Childish Gambino, het muzikale alter ego van de Amerikaanse comedian Donald Glover, mocht zich samen met countryzangeres Kacey Musgraves de grote winnaar van de avond noemen. Allebei gingen ze met vier beeldjes lopen. Song én plaat van het jaar is 'This Is America' van Glover, een nummer dat discriminatie en wapengeweld in de VS aanklaagt. Ook Dua Lipa (Revelatie van het jaar), Drake (Beste rapnummer) en Ariana Grande (Beste popalbum) mochten een Grammy in ontvangst nemen. Ariana stuurde echter haar kat, wegens onenigheid met de organisatoren.

Maar naar goeie gewoonte werd er vooral naar de rode loper gekeken, waar de meest excentrieke jurken werden geshowd. En aan het begin van de uitreiking stal ook Michelle Obama de show. De voormalige first lady benadrukte het belang van muziek in het leven tijdens een toespraak, en betrad samen met Alicia Keys, Lady Gaga, Jada Pinkett Smith en Jennifer Lopez het podium. "Muziek helpt ons onze gevoelens te delen en stelt ons in staat naar elkaar te luisteren", zei ze. (KDL)

Glitter, véél glitter

Lady Gaga sleepte drie Grammy's in de wacht én veel lof voor haar zilveren glitterjurk van modemerk Celine. Maar de meeste aandacht trok haar diamanten halsketting van Tiffany & Co, waar maar liefst één jaar aan werd gewerkt.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Is het een suikerspin? Of een kebab?

De outfit van Katy Perry was het mikpunt van spot. Haar roze jurk van Balmain werd op sociale media vergeleken met een suikerspin, een tampon, bowlingkegels, een kebab en ga zo maar door.

Cardi B(otticelli)

Wie mooi wil zijn, moet lijden, en dat moet je Cardi B niet vertellen. Met piepkleine dwergpasjes schuifelde ze de rode loper af in deze opvallende zwart-roze creatie. Die lijkt het tafereel 'De Geboorte van Venus' van de Italiaanse schilder Sandro Botticelli op te roepen. Maar of ze nu een parel in een oester moet voorstellen, dan wel een Griekse godin: makkelijk wandelen was het niet. Even later gaf ze Offset, de rapper met wie ze in een scheiding verwikkeld zit, nog een innige tongkus.

Politieke boodschap

Bij ons is ze een nobele onbekende, maar opvallen deed zangeres Joy Villa zeker in deze 'Bouw de muur'-jurk - compleet met prikkeldraad rond de hals en 'Make America Great Again'-tasje. Jawel, er zijn ook diehard-Trump-fans in de muziekwereld.

Geen make-up, wel vijf outfits

In 2016 besloot Alicia Keys dat ze zonder make-up door het leven ging - zowel op als naast het podium. Daar is de zangeres nog niet van afgestapt, maar tegen vijf verschillende outfits zei ze niet neen. In de koffer van haar styliste: twee rode jurken, twee zwarte ensembles, en eentje in het groen om met Michelle Obama te matchen.