5-1

Derdedivisionist Goes kon het zich gisteren permitteren om na de 5-1-zege tegen HSC'21 te discussiëren over wie het mooiste doelpunt van de middag maakte. De eerste 'beauty' kwam op naam van Hiep Nguyen. In de 38ste minuut schoot hij een vrije trap van zo'n dertig meter in de bovenhoek: 2-0.
Veel lachende gezichten gisteren bij Goes, zoals hier na één van de doelpunten die de ploeg van trainer Rogier Veenstra maakte in het duel met HSC'21. ©Ernesta Verburg

Goes swingt en boekt een riante zege op HSC'21

De derde Goese treffer - een paar tellen voor het rustsignaal - was eveneens van grote schoonheid. Nguyen lepelde een vrije trap met veel gevoel achter de verdediging van de bezoekers. Erwin Franse nam de bal in één keer op de pantoffel. Het projectiel verdween á la Marco van Basten in de verre hoek.

De buitenspeler bekende dat hij over geluk niet te klagen had. ,,Ik wilde de bal bij de tweede paal leggen'', zei hij eerlijk. Nguyen reageerde verbaasd. ,,Was het niet de bedoeling? Dat moet je niet zeggen!'', zei hij lachend.

De middenvelder herinnerde Franse aan een conversatie tussen de twee van voor de wedstrijd. ,,Je zei dat ik nog geen één keer een assist op je had gegeven.'' De buitenspeler richtte zich lachend tot de middenvelder. ,,Daarom zei je na het doelpunt: 'nu wel'. Ik snap 'm nu pas.''

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Biljartlaken

Trainer Rogier Veenstra kon gisteren geen beroep doen op Sherief Tawfik. De verdediger ontbrak vanwege privéomstandigheden. Ook Remon de Vlieger (enkelblessure) was niet inzetbaar. Jelle Klap speelde in het hart van de defensie en Klaas van Hecke bekleedde de rechtsbackpositie. Roycel James kampte met hamstringklachten.

De thuisploeg dacht al na twee minuten de score te openen. Steve Schalkwijk raakte de lat. Tim de Winter profiteerde. De scheidsrechter constateerde een overtreding en keurde de treffer af. Het doelpunt in de twintigste minuut was wel geldig. Erwin Franse schoot de bal tegen de arm van een tegenstander aan. De leidsman wees naar de stip. Mart de Kroo benutte het buitenkansje: 1-0.

Veenstra genoot van zijn ploeg. ,,Dat we in vorm zijn, is duidelijk. Ik weet niet of ik Goes ooit zo goed heb gezien. Het druk zetten lukte en er werden alleen maar goede keuzes gemaakt. Het leek wel of we op een biljartlaken speelden. Ik kan me bijna geen enkele verkeerde bal herinneren.''

Nguyen: ,,We voetbalden erg zakelijk.'' Franse constateerde hetzelfde. ,,Soms zoeken we te snel de diepte. Vandaag waren we geduldig.'' De buitenspeler was vooral te spreken over de effectiviteit voor het vijandelijke doel. ,,We hebben niet echt kansen gemist.''

Na iets meer dan een uur tilde Goes de stand naar 5-0. Schalkwijk en Franse waren trefzeker. Een mislukte terugspeelbal van invaller Jesse Bank bepaalde de eindstand op 5-1. De treffer was tekenend voor de offensieve onmacht van HSC'21.

Veenstra voerde twintig minuten voor tijd zijn laatste wissel door. Ruben Besuyen verving Franse. Eerder maakten De Kroo (blessure) en Jarreau Manuhuwa - die zijn contract bij Goes verlengd heeft - plaats voor Ray Kroon en Bank. ,,Als je bepalende jongens fit wilt houden, moet je dit soort momenten aangrijpen. We hebben nog een druk programma voor de boeg'', aldus de trainer.

Door de overwinning van gisteren blijft Goes koploper in de derde periode. Het verschil met HSC'21 is nu vier punten. Eerste achtervolger UNA, dat nog geen periodetitel pakte, volgt op twee punten.