"Toen Gers me van de trap duwde, dacht ik: hier stopt het"

SELINA VAN GOOL GETUIGT OVER LOSSE HANDJES VAN HAAR EX GERS PARDOEL

Vlaanderen smelt al jaren voor de charmes van Gers Pardoel (40). Maar samen met de camera's doven ook zijn pretoogjes, zo blijkt nu. "Jarenlang heb ik zijn 'losse handjes' verzwegen", zegt Selina van Gool (35), tien jaar lang zijn muze en manager. "Maar toen Gerwin me - in het bijzijn van onze kinderen - van de trap duwde, dacht ik: hier stopt het."
Selina beseft dat ze veel vroeger had moeten ingrijpen en wil slachtoffers van huiselijk geweld helpen. ©bruno

"Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel zou vertellen, maar ik hoop vooral dat ik vrouwen in dezelfde situatie ergens kan helpen." Selina van Gool mag in ons land dan wel vrijwel onbekend zijn, in showbizzmiddens is de Nederlandse onderneemster dat allerminst. Tien jaar lang was ze de drijvende kracht achter Gers Pardoel. Manager, grote liefde en mama van zoon Goud (7) en dochter Rocci (6). Een droomkoppel dat zelfs bleef lachen bij de turbulentie die 'de roem' door hun relatie blies. Maar vandaag, anderhalf jaar, na hun breuk in maart 2020, bleek de lach ten huize Pardoel vaak veraf. "Iedereen ziet Gers als een fijne, goedlachse jongen", vertelt Selina in haar huisje in Tilburg, "maar hij is een meester in camouflage. Gerwin heeft geen twee, maar drie gezichten. Vaak was de leuke jongen die je ziet op het podium of op het scherm al helemaal omgeslagen nog voor hij de zaal of studio had verlaten. Dan kreeg ik een telefoontje van zijn tourmanager. 'Hij is onderweg, maar hij is niet in een prettige bui.' Dat hoorde ik meteen bij zijn thuiskomen. Aan de manier waarop hij zijn portier dichtsloeg of de manier waarop hij naar de deur stapte. Met de hakken in de grond, zeg maar."

Na zo'n avond ging het voor het eerst goed fout. "Ik wilde naar de verjaardag van mijn opa. Maar Gerwin was ziek en wilde dat ik bij hem bleef", klinkt het. "Plots werd hij heel kwaad. Ik had een huistelefoon en die rukte hij uit de muur alvorens hem kapot te gooien. Toen ik zei dat hij weg moest gaan, begon hij me te duwen en me met huisraad te bekogelen. Ik ben toen naar mijn slaapkamer gevlucht maar hij sloeg dwars door de deur. Daar heeft hij me op de grond gegooid en is hij met zijn schoen op mij hoofd gaan staan. Hij heeft ook alles uit mijn kasten gegooid. Dat was de eerste keer dat ik op advies van mijn broer een klacht tegen hem heb ingediend."

Onder toezicht

Gers betuigde spijt en de liefde zegevierde, maar tijdens haar eerste zwangerschap volgde een nieuw incident. Bij een controlebezoek constateerde haar gynaecoloog vreemde letsels. De man vermoedde 'huiselijk geweld' en dat bleek ook te kloppen. Het stel werd onder toezicht van de bevoegde instanties geplaatst. De verwondingen bleken het resultaat van een alweer bewogen nacht. "Toen ik hoogzwanger was van Goud kwam Gerwin na een optreden thuis en trok hij me midden in de nacht met beide benen het bed uit", aldus Selina. "Ik klapte daarbij met mijn heupen op de bedrand en kon niet meer behoorlijk stappen. Ik ben toen - zo goed en kwaad mogelijk - naar de woonkamer gevlucht en daar is hij me beginnen bekogelen met alles wat hij voorhanden had. Hij heeft al de glazen en vazen in mijn richting stukgegooid en toen die op waren, de sinaasappels. Ik ben achter de zetel gekropen en heb zijn tourmanager gebeld. Ik zei: 'Ik weet niet wat jullie vanavond gedaan hebben, maar je moet me nu komen helpen.'"

Heel lang dom gevoeld

Dat de uitbarstingen van haar vriend soms gepaard gingen met drankmisbruik, beaamt ze volmondig. "Sommigen worden happy, anderen vallen in slaap, maar hij werd agressief." En dat de feiten zich opstapelden mag ook blijken uit de documenten die ze ons tijdens het gesprek voorschotelt. Al houden die haar tegelijkertijd ook een spiegel voor. "Nu ik alles zo vertel, besef ik natuurlijk dat ik veel eerder had moeten ingrijpen. Ik heb de gebeurtenissen al vaak voor me afgespeeld. Ik heb me heel lang dom gevoeld. Ik besef dat ik veel eerder was moeten gaan. Maar dat zijn dingen die je je pas later realiseert. Ik zie Gerwin als een narcist, die mishandelen je niet enkel mentaal en fysiek. Ze isoleren je ook. Vrienden kwamen al lang niet meer over de vloer en door zijn gedrag verloor ik het contact met mijn familie. Mijn broertje durfde niet meer langskomen omdat hij bang was 'dat zijn vuist wel eens zou kunnen uitschieten'."

Mama die klappen krijgt

De ellende heeft ze intussen achter zich gelaten. Selina runt een eigen managementbedrijf met heel wat mooie namen en is een toegewijde mama voor Goud en Rocci, de dochter die haar de ogen deed openen. "Er zijn twee gebeurtenissen die tot een kentering hebben geleid", zegt ze. "Ooit was ik gevlucht naar een vakantiehuisje van waaruit ik een huurhuisje regelde. Gers is me daar komen opzoeken en terwijl ik aan de lijn was met mijn broertje, heeft hij me bij mijn haren naar buiten gesleurd en mijn telefoon vernield. Die avond is hij niet veel verderop door de politie opgepakt en heb ik opnieuw klacht ingediend. Maar het moment is gekomen door een incident waar zowel Goud als Rocci getuige van waren. Na een zoveelste ruzie heeft Gers me van de trap gegooid. En tijdens mijn val zag ik de kinderen. Rocci kon nog niet eens lopen en toen ik in de bocht van die trap lag, gingen mijn ogen open. Rocci ziet haar mammie als 'een baas'. Als een sterke vrouw die haar eigen zaakjes regelt. Maar thuis kreeg die mama wel klappen. Ik had die dag mijn nek kunnen breken en dood kunnen zijn. Maar mijn moeder en ik zijn stoere, fiere vrouwen. En ik wilde niet dat mijn dochter later ook slaag zou krijgen in de gedachte dat zoiets normaal is. Toen heb ik beslist: 'Hier stopt het'."

***

Gers' manager: "Selina kan zijn succes niet verkroppen"

Gevraagd naar commentaar op het verhaal van Selina - en de officiële pv's en documenten die onze redactie kon inkijken - bezorgde de manager van Gers Pardoel ons volgende reactie: "Wederom willen we erop hameren dat de beweringen die zijn ex-vriendin Selina aanhaalt, verzonnen zijn en op sensatie berusten. Het lijkt wel alsof Selina zijn huidige succes niet kan verkroppen. Gers wil uit respect voor Selina maar vooral voor zijn kinderen niet reageren op deze aantijgingen. Daarnaast wil hij ook niet dat zijn kinderen de dupe worden van deze vete. Bovendien focust hij zich liever op zijn job en op zijn kinderen in plaats van op haar negatieve energie."

***

Zelf slachtoffer? Zoek hulp

Selina hoopt met haar verhaal slachtoffers van partnergeweld tot actie aan te zetten. Ben je zelf slachtoffer of maak je je zorgen over iemand? Ga je soms over de grens en wil je dat dit stopt? Contacteer dan hulplijn 1712. Dat kan telefonisch of via 1712.be

Gers en Selina in betere tijden. Het koppel ging in 2020 uit elkaar. ©Joel Hoylaerts / Photo News