‘Seksuolotte’ dient klacht in tegen 50 mannen wegens dickpics en seksuele berichten: “Ik heb overal screenshots van”

Ze getuigde eerder al in interviews over de vele dickpics en vunzige berichten die ze kreeg via sociale media, maar nu heeft seksuologe Lotte Vanwezemael (27) - beter bekend als ‘Seksuolotte’ - besloten dat de maat echt vol is. De Limburgse heeft klacht ingediend tegen 50 mannen. Die riskeren nu vervolgd te worden voor stalking, schrijft Het Belang Van Limburg.
Lotte Vanwezemael. ©Blind Getrouwd

Vanwezemael zei eerder al in ‘Gert Late Night’ dat ze alle seksuele berichten en dickpics heeft bijgehouden en overal screenshots van heeft gemaakt. Dat maakte de seksuologe ook duidelijk op haar Instagram-pagina. “Aan alle boys die de berichten en profielen hebben verwijderd of mij hebben geblokkeerd. Goed geprobeerd. Ik heb van alles al screenshots”, schreef ze daar. 

Daarmee verwees Vanwezemael naar de gerechtelijke stappen die ze van plan is te ondernemen. “Ik heb nog geen klacht ingediend, maar ik heb donderdag alles bij elkaar in een map gezet en ik zal het nu aan de politie overmaken”, reageert ze in Het Belang Van Limburg. “Het gaat om ongeveer vijftig profielen. De ene met dickpics, de andere met seksuele berichten.”

Als het tot een rechtszaak komt en de daders van de feiten beschuldigd worden, riskeren ze een straf. Die gaat van gevangenisstraffen van 15 dagen tot 2 jaar en geldboetes tussen 50 en 300 euro. 

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Lees ook: 

Seksuolotte krijgt nog steeds dagelijks dickpics: “Ik ga er ooit een expo mee maken”

‘Nét niet de slimste mens’ Lotte Vanwezemael: “Mijn vriend jaloers? Hij weet dat ik ‘s avonds bij hem in bed kruip” (+)