‘Ik ben een elitaire grachtengordeltrut, dankzij de belastingcenten van Rutte’

Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster zag dankzij twitteraars het licht. ‘Ik laat me voor het karretje spannen van onze dictatuur.’
©ANP

Oké jongens, het is tijd om toe te geven. Om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen. Dus hier komt-ie. Jullie twitteraars hebben gelijk: Mark Rutte stort maandelijks in het geniep een paar duizend euro op mijn rekening in ruil voor mijn mening. Want die heb ik zelf niet. Nou ja, eigenlijk wel, in het echt vind ik dat Zwarte Piet moet blijven en alle moslims het land uit, maar dat is geen verdienmodel, want de waarheid mag je niet zeggen. Daarmee hengel ik die korandollars niet binnen, want laten we wel wezen, zij zitten erachter. Het is allemaal een groot complot, aangestuurd door de witte wijn sippende elite uit oorlogsgebied Amsterdam, waar doorgeslagen feministes de dienst uitmaken, samen met gelukszoekers. En nu we het er toch over hebben, het is natuurlijk blanke wijn.

Ik las jullie tweets en echt, opeens zag ik het licht. Ik laat me voor het karretje spannen van onze dictatuur, mannenhater die ik ben en ja, ik heb liever een gangbang met asielzoekers dan normale seks met hardwerkende blanke pitten, maar inderdaad, zelfs die asielzoekers willen me niet eens verkrachten. Zo erg is het met me. En ja, ik ben een elitaire grachtengordeltrut, dankzij jullie belastingcenten, die Mark verdeelt onder BN’ers, zodat we allemaal dezelfde mening hebben, die we à raison van wat grijpstuivers mogen uitdragen bij de Nederlandse Staatsomroep ten behoeve van de wegkijkercijfers.

Daarom kakelen we wat over het klimaat, vegetarisch zijn, orgasmekloven, racisme en metoo. Allemaal gelogen. Om jullie af te leiden van wat er werkelijk aan de hand is. Machtswellusteling Mark die ons tolerante landje verkoopt aan de hoogste bieder. Of dat de EU is of Saoedi-Arabië, dat weet ik ook niet, want daar ben ik te dom voor. Ik weet alleen maar dat mijn kostje gekocht is, en die van mijn mede BN’ers ook.

Psst, vind je dit interessant?

Ontdek Topics nu 1 maand gratis en stel je eigen nieuwsoverzicht samen.

Lees 1 maand gratis

Al abonnee?

Log in en lees altijd gratis Topics.

Waarom doet Mark dit, terwijl hij zelf de getapte volksjongen uithangt, raddraaiers het liefst in elkaar slaat en ons te verstaan geeft dat we gewoon even normaal moeten doen? Lijkt me duidelijk, hij heeft het me zelf opgebiecht bij het blanke wijn atten op de sloep van Jort, die in het geheim de koranverzen al uit zijn hoofd aan het leren is. Nu kan het nog, grapte hij en hop, daar sloeg hij weer een glas achterover.

Terugkomend op het waarom: hij probeert de argeloze, hardwerkende Nederlander in de val te lokken. Hij geeft ze een speen, in de vorm van vrij vuurwerk voor iedereen en het voor zich uit schuiven van het klimaatakkoord, opdat jullie zijn zak en indirect ook de mijne, blijven spekken. Zo zit het en niet anders.

En nu ik eindelijk durf te zeggen wat niet gezegd mag worden: kijk naar Groot-Brittannië, waar wel wordt geluisterd naar het volk, en naar de Verenigde Staten, waar ze het lef hebben hun land van de ondergang te redden en wel even laten zien wie de baas is. Zo zeg, heerlijk is dit, eens een keertje niet de lesjes van de staat op te dreunen. Dank twitteraars, voor de inzichten. Ik was een blinde, maar met jullie aanhoudende steun en opbouwende kritiek zie ik in het donker. En donker zal het lang blijven.